小学生クラス 宿題 「Paprika」を歌おう

2020年5月1日

「Paprika」   Foorin team E

 

1番

Twisting and turning down this road we go

Running to the forest where we can play all day

The sun shines so brightly on our country town

Someone’s always calling out your name

And when summer comes, see our shadows grow

Always know I will miss you so

Come on, look up, find the first star in the sky

I hope tomorrow will be sunny, too

Paprika, when our flowers start bloom

Put the seeds into your hands and throw them in the sky

Paprika, we can make our dreams come alive

Rain or shine, we’ll find a way to play again another day

 

宿題はここまで

歌詞はすぐに和訳を見ないでわからない単語を辞書で引いて日本語の歌詞との違いを調べてみるのも楽しいよ。

 

2番

It’s raining and pouring, the moon’s hiding away

I think I can hear someone cry in the shade

Don’t worry promise, there’s no need to be afraid

Someone’s always calling out your name

Come and count with me all the happy things

So much joy you always bring

Now it’s time to go, I’ll see you tomorrow.

Memories will light the way back home

Paprika, when our flowers start to bloom

Put the seeds into you hands and throw them in the sky

Paprika, we can make our dreams come alive

Raid or shine, we’ll find a way to play again another day

サビ

I will run to you

Through the forest where we played

Singing songs we made

And I will both hands with flowers along the way

La-di la-di-da

I will run to you

Through the forest where we played

Singing songs we made

And I will fill both hands with flowers along the way

La-di la-di-da

Paprika, when our flowers start to bloom

Put the seeds into your hands and throw them in the sky

Paprika, we can make our dreams come alive

Rain or shine, we’ll find a way to play again another day

Let’s all come together now, point our fingers to the sky.

 

 

小学生クラス 宿題「Paprika」パート練習

2020年5月1日

ベビー、園児クラス宿題

2020年5月1日

Easter Egg Hunt

2020年4月12日

今日はイースターですね。

卒業・進級のお祝いも兼ねた3月最終日のエッグハントお楽しみレッスン
コロナもまだそこまで猛威を奮っていなかった頃です。

1日も早く子ども達の笑顔が教室に戻りますように…

 

Carrot doughnut

2020年4月12日

イースターのおやつはうさぎさんが大好きな人参をいっぱい入れたドーナツ

 

 

【材料】
▫️ホットケーキミックス 50g
▫️白玉粉 90g
▫️砂糖 大さじ2
▫️サラダ油 大さじ1
▫️すりおろしにんじん 5分の1本
▫️角切りにんじん(軽く茹でるか蒸しておく)適宜
▫️水 100cc弱 ・

【作り方】

①白玉粉に水を入れ混ぜる(水はにんじんの水分量によって違ってくるので最初から全部入れない)
②1にホットケーキミックスと砂糖、すりおろしにんじんを加えよくこねる。
③サラダ油を加えなめらかになるまでよくこねて角切りにんじんを加える。粉っぽければ残りの水で調整する。
④2~3センチに丸める。多少いびつでも揚げてる内になぜかまん丸になる何故だ⁉️
⑤170度の油に入れ、菜箸で良くかき混ぜながらきつね色になるまで揚げる ・