Ingredients
*strong flour,225g *butter, 50g *sugar, 50g *raisins,50g *milk, 150cc *baking powder,2.5teaspoon
Method
- Preheat oven to 200°C.
- Cut the butter into small pieces.(バターは使う直前まで冷蔵庫に入れておいてね、よく冷えたバターを使います。)
- Put the flour,butter and baking powder into a large bowl.
- Using your fingertips, rub the butter into the flour until mixture resembles breadcrumbs. (指先でバターと粉がさらさらになるまでこする。)ここポイントです!
- Add the milk and mix well with a spoon.
- Add the sugar and raisins.
- Put the mixture on to a rolling board and roll out until the mixture in about 1.5cm thick.
- Cut out the scones with a pastry cutter.(型抜きがなければコップでオッケーです、型やコップには打ち粉をしてね)
- Place on a baking tray and bake for 10 minutes.
もしフードプロセッサーをお持ちなら①~⑥まで簡単にできます。粉、バター、砂糖、ベーキングパウダーを入れてさらさらに混ざるくらいまで攪拌、ミルクを加えたら一つニまとまるまで小刻みに攪拌。レーズンを加えたら⑦へ